• Home
  • Nieuws
  • Vervoersplatform FretBay van start in Nederland

Vervoersplatform FretBay van start in Nederland

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft voor zijn leden vervoersplatform FretBay in gebruik genomen. Consumenten moeten voor de vraag zorgen; op Fretbay.nl kunnen ze een vervoerder kiezen om hun aankoop op een handelssite te laten leveren bijvoorbeeld.

TLN (ca. 5.600 leden) omschrijft FretBay als 'een online programma waar vraag en aanbod van transport bij elkaar worden gebracht en waar consumenten op basis van prijs en kwaliteit een vervoerder kunnen selecteren.' Kopers van artikelen op handelssites als Marktplaats en Speurders vormen een belangrijke doelgroep, daarnaast kan FretBay bijvoorbeeld worden ingezet voor verhuizingen.

Vrachtopdracht
Consumenten kunnen op Fretbay.nl een vraag uitzetten voor een vrachtopdracht, waarop vervoerders kunnen reageren om hun restcapaciteit te vullen. Op basis van de verschillende aanbiedingen kiest de consument een vervoerder. Die keus kan behalve op prijs ook worden gebaseerd op kwaliteit, dankzij het review-systeem dat FretBay biedt; gebruikers wordt steeds achteraf gevraagd een vervoerder te beoordelen.

Twinkle 3

Exclusiviteit
FretBay is een Frans bedrijf, dat al sinds 2008 bestaat. TLN heeft exclusiviteit voor zijn leden op de Nederlandse markt bedongen. De belangenvereniging wil inspringen op de groei van de online handel. 'Gezien de aard van de vracht is het interessant voor bijvoorbeeld verhuizers, koeriers, distributievervoerders of transporteurs uit exceptioneel vervoer', aldus TLN.

Bron: Twinklemagazine.nl

Deel dit online via social media

FacebookTwitterLinkedin

GASTHEER

GOLD SPONSOR

SILVER SPONSOR

BRONZE SPONSOR

gemeenteAlmere Landmark website WelcomeTrack website Advisie website