LeC2017 1400x379

Logistiek & E-commerce

Tijdens de vakdag Logistiek & E-commerce op 15 juni 2017 in Hotel Van Der Valk Almere staan retouren centraal. Hoe kun je dit proces zo efficiënt en effectief mogelijk organiseren of juist voorkomen.

Het thema van dit jaar: Retouren: Margekiller of Marketingtool?

Momenteel een hot item onder webshops en logistiek managers: hoe richt ik mijn retourbeleid zo succesvol mogelijk in? En misschien nog wel belangrijker om te weten is wat men kan doen om retouren te voorkomen. Dit jaar speelt het thema van de vakdag Logistiek & E-commerce hier perfect op. Veel organisaties stellen zichzelf de vraag of retouren een margekiller zijn of juist als marketingtool kunnen worden ingezet. Naast een aantal aansprekende keynotes zullen er ook weer een aantal parallelsessies zijn, elke ingaand op een relevant thema.

Thema’s parallelsessies:
Retouren: Uitbesteden of interne organisatie hierop inrichten?
Retouren: Voorkomen is beter dan genezen
Retouren: First time right, utopie of werkelijkheid?

Nieuws

Continue finetuning helpt ReplaceDirect schakelen tussen serviceniveau voor klanten en logistieke efficiëntie

Met een assortiment dat maandelijks met 10.000 items groeit, staat ReplaceDirect voor diverse uitdagingen. De webshop is het fundament achter het businessmodel, de logistiek erachter kent een continue finetuning. “Toch maken we ons het meest druk om hoe we de bewustwording van mensen kunnen vergroten. Consumenten en bedrijven gooien apparaten te vaak onnodig weg”, stelt Mark Lebouille, directeur van ReplaceDirect.
Lees meer...

Data ondersteunt wel bij vinden trends e-commerce maar is niet zaligmakend

Alec Minnema, als data scientist werkzaam voor Ordina Visionworks, deed onderzoek naar productretouren. Hij vroeg zich af of het retour sturen van artikelen voor webshops een vloek of een zegen was. “Eén van de conclusies die ik in elk geval heb kunnen trekken is dat er voldoende kwantiteit aan data moet zijn voor het ontdekken van specifieke trends.” Ofwel, data helpt, maar is niet zaligmakend.
Lees meer...

 Gastheer                   Gold sponsor          Silver Sponsor 

gemeenteAlmere             Landmark website                WelcomeTrack website